Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie
Menu
W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt morskich, ich wartość użytkową. W obszernej części szczegółowej omówiono poszczególne procesy technologiczne, dotyczące obróbki surowców morskich, m.in. Takie jak: chłodzenie, zamrażanie, suszenie, solenie i marynowanie, wędzenie, konserwowanie, wytwarzanie mączki rybnej, koncentratów i izolatów białkowych.
Dane szczegółowe
Seria: | ŻYWNOŚĆ JAKOŚĆ TECHNOLOGIA |
Autorzy: | Sikorski Zdzisław E. |
Wydanie: | 1 |
Data wprowadzenia: | 2004-10-04 |
Języki: | polski |
Oprawa: | Miękka |
Liczba stron: | 391 |
Rok wydania: | 2016 |
Wydawnictwo: | WNT |
ISBN: | 832042867X |
Ilość stron: | 391 |