Jaja i mleko
Menu
Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko.Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc.Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.
Dane szczegółowe
Autorzy: | Aszkiewicz Ewa |
Wydanie: | 1 |
Języki: | polski |
Oprawa: | Miękka |
Liczba stron: | 132 |
Rok wydania: | 1998 |
Wydawnictwo: | Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
ISBN: | 8309016980 |
Ilość stron: | 132 |