Pozycja niedostępna

Jeżeli chcesz dostać powiadomienie gdy pozycja będzie dostępna podaj swój e-mail.

Menu
Książka ta stanowi pierwszą monografię, w języku polskim, o jęczmieniu, o jego chemii i technologii oraz możliwościach wykorzystaniu w żywieniu człowieka. Została ona podzielona na cztery główne części. Pierwszą z nich stanowią przyrodniczo- rolnicze podstawy uprawy oraz morfologia i anatomia jęczmienia. Druga część dotyczy składu chemicznego ziarna jęczmienia, zawiera unikalny rozdział o związkach fenolowych ziarna. W trzeciej części umieszczono aspekty profilaktyczne oraz żywieniowe ziarna jęczmienia i jego przetworów, zaś w czwartej- przedstawiono współczesne możliwości wykorzystania tego zboża.
Dane szczegółowe
Autorzy: Gąsiorowski Henryk
Wydanie: 1
Języki: polski
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 285
Rok wydania: 2015
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 8309016859
Ilość stron: 285